RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Лайм

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Як герої з "Зарази": що потрібно знати про фільм, що передбачив коронавірус

Фантастичний трилер "Зараза", який було випущено ще в 2011 році, став найпопулярнішим у світі і це не дивно, адже його творці виявилися справжніми провісниками, ніби напророкувавши пандемію коронавірусу в світі.

Так, в картині розповідається про епідемію вірусу MEV-1, який поширюється з Китаю в США. Міжнародні лікарі спільно з Центром з контролю і профілактиці захворювань США намагаються перешкодити поширенню смертельного вірусу.

Фільм цікаво дивитися не тільки через досить закручений сюжет, але і тому, що в ньому знявся по-справжньому зоряний склад - Гвінет Пелтроу, Джуд Лоу, Метт Деймон і Кейт Уінслет.

ДИВІТЬСЯ ФІЛЬМ "ЗАРАЗА-2011"

Під час зйомок, режисер картини Стівен Содерберг консультувався з експертами з ВООЗ, які брали участь в боротьбі з різними хворобами, але він ніяк не припускав, що потрапить прямо "в яблучко", хоча і не був здивований своєму "везінню".

"Я не знаходжу це таким вже дивним (збіг сюжету з реальною дійсністю, - "Апостроф") бо вчені, з якими я спілкувався, і їх було багато, всі говорили, що це питання часу", - сказав він, коментуючи реалістичність сюжету "Зараження".

Також він зазначив, що "на щастя для реального світу, існує одна явна відмінність між вірусом "Зарази" і COVID-19 - рівень смертності".

"У фільмі хвороба вбиває близько 20% тих, кого вона заражає; рівень коронавірусу оцінюється приблизно в 3%", - оптимістично резюмував він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше було озвучено п'ять цікавих збігів з "Зарази", які нагадують пандемію коронавірусу.