RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Професор розповів, що росіяни раптом зрозуміли щодо українців

Професор Оксфордського університету, фахівець з історії російської державної ідеології та культурної історії емоцій Андрій Зорін заявив, що росіяни почали сприймати українців як ворожий народ.

Про це Зорі повідомив в інтерв'ю інтернет-виданню Радио Свобода.

За словами професора, історично населення Росії сприймало свою країну як єдину хранительку віри, яка з усіх боків оточена ворогами.

"Є "головний ворог", який хоче нас погубити – їм, як правило, в російській історії довго була Франція, але потім ця роль перейшла до Америки", - зазначив Андрій Зорін.

Також, за його словами, росіяни вважають, що є і "брати", але які "зрадили" РФ і перейшли на бік ворога. Зокрема, як сказав професор, зазвичай це були "окатоличені" поляки.

"Зараз про поляків всі забули, вони вже мало кого цікавлять, і цю роль "ворогів" функціонально виконують українці. І те, що Україна сприймається як ворог, це перший, але дуже симптоматичну визнання того, що російська громадська думка починає розуміти, що українці – все-таки інший народ", - підкреслив Зорін.

Як повідомляв "Апостроф", російський історик Валерій Соловей повідомив про відмінності, через які росіяни не люблять українців.