RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Медведчука слід виключити з переговорної групи від України - Трепак

З Мінської переговорної групи слід відкликати кума президента Російської Федерації Віктора Медведчука.

Відповідну думку висловив в інтерв'ю "Апострофу" колишній перший заступник голови СБУ, начальник Головного управління «К» генерал Віктор Трепак.

"На моє переконання, перше, що потрібно зробити - виключити з переговорної групи від України Медведчука. Свого часу президент ввів його в цю групу, не пояснивши суспільству, чим обумовлено таке рішення. Їх давніми особливими відносинами або вимогою Путіна? Хто сьогодні скаже, чому саме Медведчук визначений з української сторони займатися звільненням наших полонених? Коли це рішення було прийнято, ми - ті, хто знаходився в АТО, були шоковані. Сьогодні президенту так само тихо і без пояснень це рішення слід скасувати", - сказав він, відповідаючи на питання, що потрібно зробити для розблокування обміну полоненими.

Трепак стверджує, що між керівниками України і Росії вже протягом декількох років ведеться особлива політична гра. "Справжні відносини між ними далеко не такі, якими видаються широкому загалу. Дипломатично вони як би "зведені до нуля", але в дійсності на найвищому рівні безпосередньо і за посередництва кума дуже активні. Заграючи з Заходом, Україна впевнено ведуть під путінську Росію", - говорить він.

Повну версію інтерв'ю з Віктором Трепаком - про розслідування "чорної бухгалтерії" Партії регіонів, Мінські угоди і політичну корупцію - читайте на сайті "Апострофа".