RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Наш край" вкотре зберіг від розпаду "Волю народу" – Фесенко

«Воля народу» впевнено рухається до перейменування у групу «Наш край» та дії депутатів від партії Олександра Фельдмана, а нині Сергія Шахова щодо збереження групи – чергове тому підтвердження.

З такою заявою виступив політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, коментуючи журналістам входження до «Волі народу» народного депутата від «Нашого краю» Сергія Шахова, передає «Обозреватель».

Він зазначив, що підтвердився прогноз про пряму зацікавленість партії «Наш край» у порятунку «Волі народу» як окремої бойової одиниці у Верховній Раді. «Входження в депутатську групу «Воля народу» Сергія Шахова є підтвердженням інформації про те, що «Наш край» все сильніше впливає на цю депутатську групу і планує використовувати «Волю» як основу для створення своєї групи», – наголосив Фесенко.

При цьому, на думку експерта, група «Наш Край» буде створена, коли на горизонті справді буде видно вибори.

«Це стане сигналом для багатьох позафракційних депутатів та представників інших депутатських груп, про те, навколо кого потрібно об’єднуватися», – заявив Фесенко.

Політолог нагадав, що в листопаді минулого року до «Волі народу» увійшов та тим самим врятував її від розвалу співголова партії «Наш край» Олександр Фельдман.

«Тепер партія делегувала до групи ще одного депутата. «Наш край» зберігає функціональність «Волі народу» як самостійної бойової одиниці», – підсумував Володимир Фесенко.

Згідно з даними офіційного сайту Верховної Ради України, на ранок 7 лютого 2017 року до депутатської групи «Воля народу» входило 18 народних депутатів. Відповідно до частини 4 статті 59 Регламенту ВРУ, кількість депутатів у групі не може бути меншим, ніж у найменшій фракції, сформованій протягом першої сесії (для нинішнього скликання парламенту – 19 депутатів). На вчорашньому засіданні парламенту голова Верховної Ради Андрій Парубій зробив заяву про входження позафракційного депутата Сергія Шахова до групи «Воля народу».

Сергій Шахов обраний в одномандатному окрузі №114 в Луганській області. Суб'єкт висування – партія «Наш край».