RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Експерт дав прогноз щодо суду над Насіровим

Слідство щодо справи, по якій проходить відсторонений від посади голови Державної фіскальної служби Роман Насіров, може зупинитися так само, як у багатьох інших гучних справах.

Про це в коментарі "Апострофу" сказав експерт українського інституту аналізу та менеджменту політики Володимир Воля.

"Звичайно, виключати не можна й того, що ситуація із врученням підозри - це була показова гра. Питання в тому, наскільки серйозні звинувачення, які йому інкримінують. Зараз ми знаємо про збитки у 2 млрд гривень і зв'язки з Онищенко. Тим більше, не зовсім зрозуміла реакція Онищенка, який каже, що там взагалі немає і ніяких стосунків, крім якихось небізнесових, неділових, не було. Якщо правда те, що каже Онищенко, то що тоді інкримінують Насірову? І чому вручення підозри відбулося зараз, а не раніше – ось питання", - сказав експерт.

"Можна припустити, що це вручення підозри пов'язане зі зміною теперішньої ситуації для нашої влади. Адже причина може полягати у тому, що багато хто, з українських політиків були у США, і, зокрема, опонентів нашого президента, і вони розповідали про те, що немає боротьби з корупцією. Тому затримання Насірова могло б добре вписатися в перебіг цих подій. Тому не виключено, що певною мірою тут є якісь впливи від збігу політичних обставин. Але думаю, що зважаючи на наше "досконале" законодавство, складно буде довести справу до суду. Ми вже бачили затримання Корбана, Мосійчука, різних діамантових прокурорів. Фактично, наше законодавство дозволяє адвокатам використовувати дуже багато різних ходів, інструментів, які фактично унеможливлюють і сам судовий процес, і сприяють тривалому судовому розслідуванню", - зазначив Воля.

"Зважаючи на те, що у нас законодавство таке, що не дозволяє навіть по багатьох дуже справах довести до затримання, до утримання під вартою, то цілком ймовірно, що може бути варіант, що слідство по цій справі так само зупиниться, як по багатьох інших гучних справах", - вважає експерт.

Як повідомляв "Апостроф", в соціальних мережах активно обговорюють вручення детективами НАБУ підозри Роману Насірову, а також його госпіталізацію в реанімацію нібито з інфарктом. Зокрема, журналістка Соня Кошкіна заявила, що не вірить в те, що Насиров буде покараний.