RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​Росія може підвищити ставки: з'явився тривожний прогноз щодо нового загострення ситуації на Донбасі

Підписані в 2015 році Мінські угоди були потрібні всім сторонам, щоб відтягнути час. Тоді Україні було необхідно посилити свою армію, Росії - сформувати політику, а Німеччині та Франції - продемонструвати певні успіхи в мирному діалозі. Втім, фактична реалізація "мінських угод" неможлива ні в прочитанні Петра Порошенка, ні в прочитанні Володимира Путіна.

Про це розповідає відомий аналітик Ігар Тишкевич, коментуючи останній раунд телефонних переговорів "Нормандської четвірки".

За словами експерта, на Заході в 2015 році сподівалися, що після підписання "Мінська" Україна буде проводити необхідні реформи, проте насправді цього майже не відбулося.

"Затягувати час нескінченно не можна, тому рано чи пізно Україна вийде з цього формату, а якщо вона сильна, то реалізує свої плани, ставлячи партнерів перед фактом. Або з пропозиціями вийдуть партнери, як це було з тезами, що необхідності проводити вибори в ОРДЛО в 2015 році ", - говорить Тишкевич.

Аналітик вважає, що, в разі виходу України зі своїми пропозиціями, Росія буде використовувати "Малоросію". Втім, Тишкевич зазначає теоретичну можливість виходу України з формату "Мінська", нагадуючи про сприятливу ситуацію на зовнішній арені - Меркель залишається канцлером Німеччини, а результати виборів у Франції також дуже приємні. Крім того політолог пригадав візит на Донбас спецпредставника США по Україні Курта Волкера і його різкі слова про відкритий військовий конфлікт.

"То все якнайкраще відповідає набору бажань України щодо зміни ситуації. В найближчий рік Київ може запропонувати зміни, але слід бути готовим до того, що і Росія піде на підвищення ставок - ескалація конфлікту і "Малоросія", - підкреслив аналітик.

Повний текст колонки Тишкевича читайте на "Апострофі" Нормандські переговори: Україна і Росія можуть підвищити ставки на Донбасі.