RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У США активізувався процес щодо втручання України у вибори американського президента

Група розслідувачів (Watchdog) планує подати скаргу до Федеральної виборчої комісії США, стверджуючи, що Демократичний Національний Комітет порушив федеральний закон, запросивши дослідження опозиції щодо кампанії кандидата Дональда Трампа від іноземного уряду.

Про це йдеться в статті впливового американського видання The Hill «Спостерігачі подають скаргу щодо співпраці Демократичного національного комітету (ДНК) з Україною», передає 112 Україна.

Так, у матеріалі йдеться про те, що Консервативна група (Conservative group) Фонду обліку та громадянської довіри (FACT), запущеного в 2014 році колишнім американським прокурором Метью Уітакером, планує заявити, що політичний консультант ДНК Олександра Чалупа неналежним чином шукала розслідування щодо Пола Манафорта, колишнього голови Президентської кампанії Трампа від українських офіційних осіб.

«Федеральний закон і акти Комісії забороняють будь-якій особі свідомо запитувати, приймати або отримувати внески або пожертвування грошима або іншими цінними речами від іноземних громадян», - цитує видання скаргу.

FACT стверджує, що Чалупа порушила заборону, «свідомо випрошуючи» «цінний внесок в натуральній формі у вигляді досліджень опозиції та інформації про офіційного діяча кампанії Трампа від іноземного громадянина від імені Демократичного національного комітету».

«Скарга базується на розслідуванні Politico, в якому з'ясувалося, що Чалупа «зустрічалася з вищими посадовими особами в посольстві України у Вашингтоні в спробі викрити зв'язок між Трампом, керівником його виборчої кампанії Полом Манафортом і Росією», - пише видання.

«Скарга FACT є частиною зусиль консерваторів, щоб спростувати твердження про те, що офіційні особи Трампа мали неналежні контакти з росіянами в ході кампанії в 2016 року», - зазначає The Hill.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика