RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Нардеп Деркач заявив про можливі "маски-шоу" в офісі "Ери" через розслідування ГПУ щодо НАБУ

Народний депутат Андрій Деркач звернувся до президента України Петра Порошенка із закликом не допустити з боку силових органів протиправних дій щодо журналістів «Ери» і сім'ї самого депутата.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці політика в фейсбук, передає Обозреватель.

За інформацією Деркача, проти журналістів холдингу «Ера» та особисто депутата готується ряд протизаконних дій з боку представників деяких силових відомств.

«У мене з'явилася інформація, що найближчим часом в мобільний офіс «Ери» і мої приймальні вломитися «маски-шоу». Припускаю, будуть проведені протиправні оперативно-розшукові та слідчі дії з боку правоохоронних органів зі спробою звинуватити мене і журналістів в незаконній діяльності», - заявив народний депутат.

Причиною загрози депутат назвав ініційоване ним розслідування ГПУ, на підставі журналістського розслідування «Ери» про протиправну діяльність в тому числі представників Національного антикорупційного бюро України.

Деркач закликав Порошенка вжити всіх необхідних заходів щодо збереження законних прав і свобод представників ЗМІ.

«Сподіваюся, що Ви утрутитеся в цю ситуацію і не дасте зловмисникам в погонах вчинити злочин. Покладаю на Вас як гаранта Конституції відповідальність за життя і безпеку журналістів на час проведення розслідування», - закликає Андрій Деркач.

Як повідомлялося, 15 серпня ЗМІ опублікували документ ГПУ про початок кримінального провадження за фактом втручання представників НАБУ у вибори Президента США. Розслідування було розпочато з ініціативи народного депутата Андрія Деркача на підставі журналістського розслідування «Ери-медіа». Сам Деркач підтвердив факт звернення в Генпрокуратуру, опублікувавши його копію на своїй сторінці в фейсбук.