RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

В Україні пояснили, як шантажувати Росію в питанні Донбасом

Європа грає на боці Росії, тому що вони сильно залежать від Кремля і навіть бояться перейти під залежність від США, але якщо Україна хоче співпрацювати зі США, то потрібно підіграти їм, сказати, що у нас війна.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" озвучив військовий експерт Олег Жданов.

"Резолюція ПАРЄ, яка була напередодні проголосована, говорить про те, що в Європі думають, що у нас цивільний внутрішній конфлікт, в якому Росія підтримує одну зі сторін. Я саме так розцінюю резолюцію про зняття політичних санкцій з РФ. А після цього можуть зняти і економічні санкції, адже війни же офіційно немає. І якби ми вибудовували власну політику в цьому плані, то, навіть просто шантажуючи РФ фактом оголошення війни, можна було б спільно зі США домогтися колосальних успіхів", - сказав Олег Жданов.

Аналізую виступ президента України Петра Порошенка в ПАРЄ, експерт відзначає відсутність конструктивної мови.

"Він (президент України Петр Порошенка - прим. "Апострофа") тільки стрясав повітря на англійській мові, а конструктивної мови не було. Європа так пропустила мимо вух і прийняла зовсім іншу резолюцію - абсолютно протилежну його меседжам, які він намагався донести до Євросоюзу. він просив посилити санкції проти Росії і допомогти Україні. А за що посилювати санкції? Потрібно називати речі своїми іменами, тоді нас почують", - вважає Жданов.

Також читайте повний текст інтерв'ю Жданова "Апострофу": "Путін побоїться йти танками на Київ відразу з кількох причин - військовий експерт".