RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Профспілки назвали звільнення голови Держгеокадастру Цвяха своєю перемогою

Звільнення в.о. керівника Держгеокадастру Олега Цвяха – це виконання однієї з вимог “Профспілкового наступу”. Про це повідомляє прес-служба Федерації Незалежних профспілок України, передає Обозреватель.

У організації зазначили, що звільнення Цвяха – це чергова перемога профспілок.

“Нещодавно кілька сотень представників профспілкових організацій прийшли під Кабмін вимагаючи від Гройсмана звільнити людину, яка шкодила роботі державного земельного кадастру. Ця людина – Олег Цвях, який виконував обов’язки керівника Держгеокадастру. Гройсман заявив, що Цвях не тільки буде звільнений із посади, а ймовірно – притягнений до відповідальності за призначення своїх “смотрящих” у регіонах. Це звільнення – наша перемога”, - прокоментував керівник Федерації Сергій Павленко.

Павленко також нагадав, що “Профспілковий наступ” вимагав продовжити мораторій на продаж землі та провести повну інвентаризацію земель.

“Впевнені, що Гройсман виконає і інші наші вимоги найближчим часом. Що робити із землею повинні вирішувати люди, а не чиновники, які відірвані від села”, - додав Павленко.

Як відомо, учора на засіданні Ради регіонального розвитку Володимир Гройсман відсторонив від роботи в.о. керівника Держгеокадастру Олега Цвяха. Раніше кілька сотень представників профспілкових організацій вимагали звільнити чиновника з посади, звинувачуючи його в блокуванні роботи кадастру.