RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Миротворці на Донбасі: названо сценарій, за яким Путін намагається переграти Захід

Росія хоче завершити конфлікт на Донбасі шляхом введення своїх миротворців або "блакитних шоломів" з країн-союзників.

Про це пише головний редактор сайту "Інформаційний спротив", військовий оглядач Юрій Карін у своєму блозі на "Апострофі".

"У вирішенні російсько-українського конфлікту зацікавлені всі. Природно, в ідеалі Путіна влаштовувало б перетворення Донбасу на зону замороженого конфлікту шляхом розміщення там російських "миротворців" або контингентів країн-сателітів по нинішній лінії розмежування. Це найкомфортніший варіант для окупанта. Тому в разі реалізації пропозицій пулу українських союзників Кремлю доведеться поспіхом виводити "іхтамнєтов" і весь іржавіючий непотріб, щоб не залишати доказів для майбутніх міжнародних судових прецедентів", - пише оглядач.

Однак у США і європейських країн, зазначив він, зовсім інше бачення вирішення конфлікту на Донбасі.

"У міжнародних посередників в особі США, Німеччини та Франції жорсткіші підходи. Вони будуть намагатися добитися стабільності в окремо взятому європейському регіоні, оскільки болючі процеси на тлі російської агресії й анексії Криму б'ють і по Європі – це активізація прихильників Путіна, фінансованих ним націоналістичних і неофашистських організацій, які він використовує для ведення інформаційних кампаній та просування сепаратистських рухів усередині Європейського Союзу, діючи таким чином на його розвал. Цілком можливо, що завершення російсько-українського конфлікту допоможе стабілізації ситуації всередині самої Європи", - підкреслила Карін.

Також він додав, що Кремль спробує зберегти за собою вплив на ОРДЛО.

"Режиму Путіна важливо уникнути санкцій за агресію в Україні, заплативши за це найбільш низьку ціну, тобто залишившись при своєму – можливості шантажувати нашу державу за допомогою "особливо статусного" маріонеткового керівництва ОРДЛО. Але можливості домовитися в такому форматі поки не передбачається. Тому Кремль власноруч створює гарячі точки по всій планеті, намагаючись нав'язати світовій спільноті свої послуги з їх стабілізації в обмін на російський вплив у тому чи іншому регіоні. Таким чином, розігруючи й "українську карту" в отриманні для себе якихось поступок, виторговуючи пом'якшення або скасування санкцій", - констатує військовий оглядач.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Росіянам доведеться піти з Донбасу: питання - в ціні".