RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Куди підуть гроші Держбюджету-2018: названі головні статті витрат

Основними положеннями державного бюджету на 2018 рік є підвищення окладів державних службовців і збільшення мінімальної заробітної плати.

Про це в коментарі "Апострофу" повідомив аналітик інвестиційної компанії "Альпарі" Максим Пархоменко.

Також, згідно з новим бюджетом, курс долара зросте, як і витрати на утримання уряду.

"Курс, який був закладений в поточному році, є песимістичним і навряд чи досягне позначки в 30 грн/$1 (реальний показник – 28,5 грн/$1). З урахуванням цього, у Мінфіну з'являться додаткові кошти для обслуговування держборгу, тиск якого в цьому році мінімальна. Витрати на утримання уряду також зростуть. При цьому, якщо в 2016 році Кабміну виділялося 303 млн грн, то зараз ця сума зросла в 10 разів. Причиною цього є курування ними безпосередньо програм електронного уряду, запровадження аудиту витрачання коштів при існуючій Рахунковій палаті, яка займається аналогічними функціями", - сказав аналітик.

Крім цього, значно зростуть витрати на оборону та обслуговування доріг.

"Оборонний бюджет наступного року зросте також в рази, на закупівлю нового озброєння: у порівнянні з минулими 6,5 млрд грн буде виділено в новому році 16,5 млрд грн. Виходячи з цифр бюджету, дороги в наступному році повинні бути добре реконструйовані - обсяг коштів збільшився з 8 млрд грн до 31 млрд грн (безпосередньо бюджет Державного дорожнього фонду, - "Апостроф")", - підсумував Пархоменко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Залишилася можливість красти: що потрібно знати про держбюджет України на 2018 рік".