RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Нічого бурхливого не було: Портников підвів підсумки 2017 року для України і вказав на важливу тенденцію з 2018-м

Журналіст Віталій Портніков вважає 2017 рік порівняно спокійним на політичні події.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Насправді 2017 рік з точки зору історичної ретроспективи, я думаю, буде сприйматися як рік дуже спокійний. Ось нам, тим, хто зараз живе в 2017 році, хто готується до зустрічі 2018 року, звичайно, здається (так завжди буває, це психологічний ефект), що ми жили в якихось бурхливих подіях. Насправді нічого особливо бурхливого не було, тому що за цей рік практично нічого не змінилося серйозно. І якщо ми порівняємо ситуацію грудня 2016 року з груднем 2017-го, то побачимо, що нам, загалом, не про що розмовляти", - зазначив журналіст.

За його словами, політичні події 2017 року ніякого результату на даний момент не принесли.

"Зрозуміло, що ми можемо собі придумати цілий ряд подій, які були в цьому році і які дійсно на перший погляд були важливими. Це і інавгурація нового американського президента Дональда Трампа, і початок російсько-американського діалогу з Донбасу, і голосування українським парламентом цілої низки реформ, про які говорили довгі роки, і конфлікт правоохоронних органів, і ситуація навколо Міхеїла Саакашвілі. Звичайні політичні події звичайного року. З тієї простої причини, що вони не мають ніякого результату. Подія має значення, коли є результат. А всі ці події, про які я вам сказав, ніякого особливого результату поки що, в принципі, не мають", - підкреслив Портніков.

Також він заявив і про відсутність реального прогресу в році, що минає, по Донбасу.

"В принципі, те ж саме ми можемо сказати і про політику Росії по відношенню до України, по відношенню до Донбасу. В кінці року ми почули на заключній прес-конференції Володимира Путіна слова, які дозволять, можливо, в майбутньому говорити про якийсь зовнішньополітичному повороті. Але цього не сталося. Це поки що ще слова. Путін говорив величезна кількість слів за всю свою політичну кар'єру, але аж ніяк не всі з цих слів реалізовувалися в конкретні політичні наміри", - вважає журналіст.

Крім цього, він назвав 2017 рік роком відкладених подій, як і 1917. Портников зазначив, що в 1917 році однією з головних тем для обговорення були вибори в Установчі збори 1918 року і який результат вони принесуть. Однак дані вибори хоч і відбулися, але Установчі збори було розігнано більшовиками, тому всякі розмови про їхню діяльність роком раніше були недоречні.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Дві події наступного року можуть стати вирішальними для України - Віталій Портников".