RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

​Президент пропонує парламенту посилити соцзахист військових під час звільнення у запас – Ковальчук

Президент Петро Порошенко вимагає від Верховної Ради поновити порядок оформлення одноразової виплати військовослужбовцям при звільненні зі служби.

Про це йдеться у листі глави держави до голови ВР Андрія Парубія, повідомляє Перший заступник Глави Адміністрації Президента Віталій Ковальчук.

Він зазначив, що Президент також звернувся до ВР щодо зміни оподаткування податком на додану вартість операцій при експорті сільськогосподарської продукції та запровадження пільг не лише на імпорті електромобілів.

«Президент України вважає цілком неприйнятними зміни у сфері соціального захисту військовослужбовців. Водночас звертає увагу парламентарів на негативний резонанс щодо змін податкового законодавства з боку агровиробників, фермерів і громадян, а також невідповідність зазначених змін зобов’язанням, взятим Україною при вступі в Світову організацію торгівлі та підписанні Угоди про асоціацію з Європейським Союзом», – наголосив перший заступник глави АПУ Ковальчук.

За його словами, президент пропонує ВР скасувати положення, які змінюють установлений порядок виплати одноразової грошової допомоги при звільнені зі служби військовослужбовців, осіб рядового та начальницького складу, поліцейських.

«Глава держави, водночас, наголошує на необхідності усунення неузгодженостей щодо термінів застосування особливостей оподаткування операцій із сільськогосподарською продукцією, а також запровадження податкових пільг не лише імпортерам, а й вітчизняним виробникам електромобілів», – підсумував Ковальчук.