RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Залишається єдиний серйозний шантаж: Росії напророкували сумні наслідки через її конфлікт з Заходом

Російський блогер і фінансист Слава Рабинович вважає, що Росію чекає неминуча поразка в новій холодній війні, яку вона буде відтягувати ядерним шантажем.

Про це він написав у колонці на "Апострофі".

"Путінське ОЗУ, що представляє РФ, хотіло холодну війну, і воно її отримало. Але воно отримає і результат цієї холодної війни, який настане рано чи пізно. І це буде в тій чи іншій варіації повторення результату попередньої холодної війни. Той результат ми всі прекрасно пам'ятаємо", - натякнув Рабинович на розпад Радянського Союзу.

Він вважає, що виграти протистояння з Заходом Росія не може чисто за об'єктивними показниками.

"Росія може пижитися, тужитися і говорити все що завгодно, але це не має ніякого значення, нічого спільного з реальністю, тому що Росія являє собою менш ніж 2% світового ВВП. Більш того, темпи зростання російської економіки або негативні, тобто рецесія, або нуль, або щось нижче одного відсотка. У всякому разі, навіть близько не наближаються навіть до середніх темпів зростання країн, що розвиваються. Відповідно, економіка Росії є відстаючою. І це дуже сумно закінчиться для жителів РФ, тому що таким чином настане глобальний крах", - написав блогер.

Проте, зазначає він, керівництво Росії буде використовувати проти світу ядерний шантаж.

"На превеликий жаль для всього світу, у Росії є арсенал з ядерною зброєю. І це єдиний серйозний шантаж Кремля. Тільки цим ядерним арсеналом путінська ОЗУ може продовжувати шантажувати світ, в тому числі США, точно так само, як радянська ОЗУ шантажувала весь світ у час холодної війни", - продовжив Рабинович.

Читайте докладніше про перспективи нової холодної війни в колонці Слави Рабиновича для "Апострофа" Росія буде "бомбити Воронеж": Кремль не повинен мати жодних ілюзій.