RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У владі України назвали єдиний варіант повернення Криму і Донбасу

Тільки серйозний економічний тиск на Росію змусить її піти з Донбасу і повернути окупований Крим Україні.

Таку точку зору в інтерв'ю "Апострофу" висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак.

Чиновник упевнений, що лютий 2018 року, коли в США вступлять в дію нові санкції проти росіян, стане точкою неповернення для РФ.

"І це все дуже серйозно - ці санкції можуть якимось чином вплинути на Кремль, але вони чомусь вибирають підвищення градусу напруги, хоча це веде тільки до посилення санкцій", - зазначає Гримчак.

За словами заступника міністра, санкції поступово, але впевнено ведуть до переламного моменту в війні на Донбасі.

"Фактично все до того йде. Єдине, що це робиться поступово. Як сказав [політичний оглядач Олег] Пономарь: "Анаконда душить не поспішаючи, але намертво", - відзначає він.

Механізм економічного тиску, за словами Гримчака, допоможе і в поверненні Криму.

"Механізм один і він такий же як і у випадку з ОРДЛО. Це тиск економічний, фінансовий та інший. Тобто це дуже серйозні санкції. Повторю, що Росія повинна заплатити дуже і дуже дорого за свою політику", - пояснює він, додаючи, що з часом утримання окупованого півострова буде для РФ дуже токсичним і заради порятунку вона його поверне.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю на "Апострофі": Україна може повернути Крим і Донбас за допомогою одного й того ж механізму - заступник міністра.