RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Зняття блокади та особливий статус: у Путіна розкрили плани Росії по Донбасу

Росія має намір домагатися вирішення низки політичних та економічних питань на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську в 2018 році.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на офіційного представника РФ на переговорах по врегулюванню ситуації на сході України Бориса Гризлова.

"Для цього необхідно приступити до вирішення політичних питань. Включаючи ключове - введення особливого статусу Донбасу за формулою Штайнмайера і амністію. В економічній сфері ми будемо наполягати на повному знятті економічної і транспортної блокади Донбасу", - заявив Гризлов.

За словами російського постпреда, в сфері безпеки Росія планує домогтися розведення озброєння від лінії зіткнення і дотримання режиму тиші "з жорсткою дисциплінарною відповідальністю для його порушників".

Також читайте на "Апострофі" колонку російського політолога і публіциста Андрія Піонтковського про плани президента РФ Володимира Путіна щодо Донбасу: У Кремлі є мрія щодо Криму та Донбасу, над Путіним нависла серйозна загроза - Андрій Піонтковський.