RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Зрада і вбивство родича із сил АТО: Грицак розповів історію про найманця з ПВК "Вагнера", який воював на Донбасі

Серед загиблих в 2014 році українських десантників літака Іл-76, до знищення якого під Луганським аеропортом причетна російська ПВК "Вагнера", був близький родич одного з найманців.

Про це заявив глава СБУ Василь Грицак в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, СБУ продовжує роботу по встановленню членів ПВК "Вагнера" до військових злочинів в Україні та інших держав.

"На сьогоднішній день нами встановлено вже більше 2 тисяч осіб з ПВК", - сказав Грицак.

"Ви пам'ятаєте збитий Іл-76 над Луганським аеропортом у червні 2014 року, коли загинуло 40 десантників і 9 членів екіпажу. Серед загиблих був і командир відділення 25-ї Дніпровської повітряно-десантної бригади ЗСУ старший солдат Олег Ліфінцев, родом з Каховки. Ми встановили, що його родич Олексій Лифинцов - зрадник України з Севастополя, проходить службу в "ПВК Вагнера" і займає посаду командира мінометної батареї, його особистий номер М1184", - говорить глава української спецслужби.

За його словами, СБУ має документальною інформацією про те, що частина найманців ПВК "Вагнера" майже щодня влітку 2014 року обстрілювали Луганський аеропорт.

"Ми встановлюємо ступінь спорідненості цих людей, але можу сказати, що це близький родич, і, уявіть собі, десантник був Іл-76, а його родич служить у ПВК", - сказав Василь Грицак.

"Ми встановлюємо ступінь спорідненості цих людей, але можу сказати, що це близький родич, і уявіть собі, десантник був у Іл-76, а його родич – служить у ПВК", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно самі найманці ПВК "Вагнера" розповіли про втрати компанії в Сирії.