RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Україна зацікавлена в заморожуванні конфлікту на Донбасі: зроблено гучну заяву

Найближчим часом не варто очікувати кардинального вирішення конфлікту на Донбасі, так як в його заморожування зацікавлена в тому числі і сама Україна.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів політолог-міжнародник, віце-президент міжнародної організації "Україна в Європі" (Париж) Володимир Посельський.

"Практично всі зацікавлені в тому, щоб нинішня ситуація зберігалася, навіть Україна. Вона займає таку трохи двозначну позицію: ми говоримо, що підтримуємо мінський процес, але ми не можемо його реалізувати, тому що це призведе до легітимізації російських найманців, але ми не хочемо від нього відмовлятися, щоб санкції зберігалися", - говорить політіолог.

Він також не бачить реального механізму, який би допоміг вирішити конфлікт.

"Ми не можемо відвоювати Донбас - немає в України такої можливості, якщо ми говоримо, що проти неї такий підступний і агресивний суперник, як Росія. Ми не можемо вирішити це питання, жодним чином", - вважає Посельський.

Також політолог зазначає, що Росія зацікавлена і далі впливати на Україну і виснажувати її за допомогою Донбасу, а Європа виступає за стабілізацію ситуації.

Резюмуючи, Посельський зазначив, що ситуація можливо зрушиться з місця тільки після того, як президент РФ Володимир Путін піде з влади.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі" - Вже зрозуміло, до чого все йде на Донбасі, а Путіну готують серйозний удар.