RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

В Заходу є неприємні питання до Порошенка, й це не лише Донбас - джерело в ЄС

Виступ президента Петра Порошенка на 54-й Мюнхенській конференції з безпеки, який не викликав широкого інтересу та відбувся перед напівпорожньою залою, - одне зі свідчень серйозних проблем у ставленні Заходу, зокрема Євросоюзу, до глави української держави.

Про це "Апострофу" розповіло джерело в дипломатичних колах ЄС.

За його інформацією, основних питання до офіційного Києва два - те, як йдуть переговори щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, та корупція і політичні скандали в Україні.

"Французи та німці образилися, що вони - гаранти в процесі щодо Донбасу (згідно Мінським домовленостям, - "Апостроф"), а по суті переговори ведуть спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер і помічник президента Росії Владислав Сурков. Вони, Париж і Берлін, дають зрозуміти: продовжуйте в тому ж дусі, подивимося, про що вони домовляться", - розповів співрозмовник "Апострофа".

Друга причина охолодження ставлення до Порошенка, за його словами, - внутрішньоукраїнські справи. "Корупція (через яку Захід неодноразово попереджував Україну про згортання допомоги, - "Апостроф"), постійні скандали, зокрема, з Міхеілом Саакашвілі, кому це треба?" - передав настрої в ЄС співрозмовник.

Він також згадав постійні претензії Порошенка на перспективу членства України в ЄС, у чому Європа на даний момент відмовляє Києву.

У зв'язку з цим, джерело назвало візит Петра Порошенка на Мюнхенську конференцію провальним і вказало на загрозу того, що український президент для ЄС може навіть у підсумку стати "токсичним", якщо не буде вирішено хоча б частину українських проблем.

Нагадаємо, ЄС вже давно висловлює невдоволення та розчарування діями української влади.

Більше про причини цього читайте в статті "Апострофа": Макрон не допоможе: "перемоги" України стали сильно дратувати Європу.