RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Тарута висловився про результати Мюнхенської конференції для України

Мюнхенська конференція для України не принесла ніяких результатів, але якщо продовжувати шукати компроміс на переговорах по Донбасу і мати сильну дипломатію, то вже в 2019-2020 роках ми можемо досягти повного відновлення миру на Сході.

Про це в ефірі телеканалу "Україна" заявив народний депутат Сергій Тарута, підбиваючи підсумки Мюнхенської конференції з безпеки-2018.

"На жаль, слово "Україна" в промовах на конференції майже не звучало. Це означає втрату довіри наших західних партнерів керівництвом країни та нашими дипломатами. У Європі і світі не бачать в Україні реальних внутрішніх змін і боротьби з корупцією. Щоб повернути собі увагу світової спільноти Україна повинна розвиватися сама: нам необхідний швидкий економічний ріст і власні мирні ініціативи щодо Донбасу", - зазначив він.

За словами Тарути, Україні та міжнародним партнерам необхідно шукати формат введення миротворчих сил ООН на Донбас, на який погодиться Росія.

"Від характеру мандата миротворчих сил ООН залежить, що вони будуть контролювати. Від цього залежить і характер самого конфлікту на Донбасі - чи буде він і далі "заморожуватись", чи ми зможемо його локалізувати. Я вірю, якщо у нас буде сильна дипломатія, якщо Україна буде суб'єктом в переговорах, то в 2019-2020 роках ми можемо досягти повного відновлення миру на Донбасі", - підкреслив політик.

На його думку, тільки дипломатичний шлях може принести успіх у врегулюванні конфлікту, і завдання дипломатів знайти такі аргументи. Тобто Україна повинна бути готова до пошуку компромісів щодо врегулювання ситуації на Донбасі.