RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Україні оголосили підозру трьом російським офіцерам за страшний обстріл Маріуполя в 2015 році

Генеральна прокуратура в розслідуванні обстрілу бойовиками "ДНР мікрорайону "Східний" міста Маріуполя в 2015 році повідомила про підозру трьом офіцерам збройних сил Росії і по одному громадянинові України.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Генеральною прокуратурою України повідомлено про підозру та ініційовано спеціальне досудове розслідування стосовно трьох офіцерів Збройних Сил Російської Федерації та громадянина України, який перебував у складі окремого мотострілецького корпусу терористичної організації «ДНР», причетних до артилерійського обстрілу мікрорайону Східний Орджонікідзевського району м. Маріуполя, внаслідок якого загинуло 30 осіб, отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості 119 осіб", - йдеться в повідомленні відомства.

Зазначається, що дії зазначених громадян кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 1 ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни), ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни) Кримінального кодексу України.

На даний момент триває досудове розслідування.

Як повідомляв "Апостроф", опубліковано відео наслідків обстрілу Маріуполя бойовиками в 2015 році.