RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Україні створюють міністерство ветеранів: джерело зробило важливе уточнення по термінах

Міністерство у справах ветеранів з'явиться в Україні не раніше, ніж через три-чотири місяці.

Про це "Апострофу" розповіло джерело в Кабінеті міністрів.

"У нас проблема в тому, що у свій час ми створили Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб. Потім півроку вигадували, чим це міністерство буде займатися. Зараз потрібно зробити навпаки: потрібно зробити функціонал для Міністерства ветеранів. На це потрібно три-чотири місяці. Раніше – нереалістично. І треба зрозуміти, чи буде міністерство складатися з 20 осіб або воно повинно бути великим, забирає воно якісь повноваження у Міністерства окупованих територій чи ні. Перспектива така: десь три-чотири місяці працюємо над функціоналом, потім в парламент буде внесено пропозицію створити це міністерство, і парламентом буде призначений міністр", - говорить джерело.

Також він допустив перетворення Міністерства окупованих територій.

"Може, воно зможе трансформуватися в Міністерство ветеранів. У будь-якому випадку потрібна відкрита дискусія. Гройсман підтримує цю ідею", - сказало джерело.

У свою чергу, учасник бойових дій Едмонд Саакян висловив сумніви в тому, що Міністерство ветеранів реально спростить життя тим, хто брав участь в АТО.

"При нинішній владі, хто б не був біля керма міністерства, все одно це буде людина, ніхто не допустить нормального і порядну людину, АТОшника, щоб віддати йому контроль. Отже, для нас нічого не зміниться. Приміром, я подав документи на 2 га землі – мені їх повернули, а причому тут міністерство, якщо повернув документи земельний кадастр? Міністерство ветеранів – це ж не єдине вікно, куди ветерани можуть звертатися за вирішенням своїх проблем. Якщо виникають проблеми, то вони стосуються абсолютно різних відомств. Незалежно від існування ветеранського міністерства, будемо все одно ходити по різним установам, а толку тоді буде від міністерства?", - вважає ветеран АТО.

Однак нардеп від БПП Іван Винник вважає, що подібні міркування криються в необізнаності про майбутнє відомстві.

"Якщо б їм сказали, що, наприклад, проведуть перерахунок пенсій, звичайно, вони б його підтримали. А так, якщо просто говорити, що створять міністерство, то вони не зрозуміють. Потрібно цю ідею оформити у вигляді проекту, який потрібно представити уряду, опублікувати на сайті Кабміну, зазначити, де короткострокова, де довгострокова стратегії, і публічно це обговорити", - сказав нардеп.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Шантаж на темі війни: навіщо соратник Порошенка створює нове міністерство