RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Скандал навколо моторошних умов на українському полігоні: журналіст вказав на явну відмінність ЗСУ від військ НАТО

Журналіст Юрій Бутусов в контексті скандалу навколо жахливих умов на полігоні ЗСУ Широкий лан (Миколаївська область) вказав на явну відмінність українських військ від військ НАТО.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Бутусов зазначив, що полігон Широкий лан розбитий на чорноземі і кожну зиму і весну солдати живуть у жахливих умовах, що провокує скандали і бунти. Разом з тим в таборі натовських солдатів в Україні подібні ситуації не виникають.

"Але там забезпечений елементарний мінімум - не продуваються намети з тепловими гарматами, бетонні плити постелили як фундамент, щоб не потонути, навколо щебінка в формах, дренаж бетонований. Будівельні матеріали всі українські, будували українці, намети такі і теплові гармати такі у нас теж продають, це не дорого в порівнянні з вартістю нових військових містечок і казарм", - пише журналіст.

"Але є одна відмінність - НАТО ніколи не пошле своїх солдатів жити в бруді. Тому табір натівців в "Яворові" побудували за кілька місяців і забули про цю проблему. А у нас на п'ятому році війни нормально обладнати польовий табір, який використовується круглий рік - нерозв'язна логістична завдання. тому що солдати у багнюці не можуть нормально виконувати свої службові обов'язки, тому що якщо командувач військами НАТО відправить свої війська в такі умови, він дуже скоро перестане бути командувачем, але що ще гірше - він втратить повагу своїх товаришів, тих, з ким він проходив службу. А платники податків скажуть влади - "дурні, ви не здатні розпорядитися нашими коштами і життями наших захисників, яких ми поважаємо найбільше, ви не гідні приймати рішення!" - резюмує Бутусов.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилися свіжі фото з полігону ЗСУ Широкий лан.