RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Вибори в Україні: політолог розповів, як Гройсман може відтягнути голоси у Порошенка і перешкодити Яценюку

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман при підтримці лідера "Народного фронту" Арсенія Яценюка і спікера ВРУ Андрія Парубія потенційно може балотуватися в президенти з іміджем господарника-практика, якому корумпований президент не дозволяє проводити реформи в Україні.

Про це в статті для "Апострофа" пише політичний експерт МЦПД Ігор Петренко.

"Однак, як чинний прем'єр, так і згаданий тріумвірат не мають своєї електоральної ніші і грають на полі "провладного" електорату, тобто безпосередньо конкурують і тільки з Порошенком. Хоча перемога Гройсмана сумнівна, він може відтягнути голоси у Порошенка і на цій хвилі успішно взяти участь у парламентських виборах, сформувавши власну фракцію в парламенті", - вважає експерт.

В Адміністрації президента, пише Петренко, допускають такий сценарій, тому намагаються переконати Гройсмана, що другий термін Порошенко йому вигідний, а його президентство ще попереду.

"Переговорний процес може закінчитися будь-яким результатом, який зараз складно передбачити. Мова йде як про можливості збереження широкої правлячої коаліції під керівництвом Порошенко, так і про створення "альтернативної партії влади" під керівництвом прем'єра", - пише політолог.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": В Порошенка вже придумали, як зберегти владу: багато що вирішиться до осені