RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Луценко влип у скандал через рекламу на радіо і ТБ

Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження щодо законності демонстрації на радіо і телебаченні рекламних роликів про діяльність генерального прокурора Юрія Луценка.

Про це повідомляє Центр протидії корупції, який подав відповідний позов.

Активісти скаржаться на Національну раду з питань телебачення і радіомовлення за те, що вона надала статус соціальної рекламі "Виконуємо закон. Встановлюємо справедливість", де хвалять Луценко, і таким чином дозволила транслювати її безкоштовно.

"Треті особи у справі - генеральний прокурор Юрій Луценко і громадська організація "Українська антикорупційна асоціація", - йдеться в повідомленні.

Підготовче засідання призначили на 1 червня.

Активісти стверджують, що реклама має скоріше ознаки політичної, а не соціальної, оскільки пропагує позиції генпрокурора для впливу на потенційних виборців, містить маніпуляції і спроби вплинути на глядача, використовує офіційну назву державного органу, а також містить зображення герба і прапора України.

"Реклама містить відеофрагменти із зображенням генерального прокурора Юрія Віталійовича Луценка, прізвища та імені Генерального прокурора Юрія Віталійовича Луценка, державну символіку (Державний прапор України), символіку прокуратури, що заборонено", - йдеться в позові.

Нагадаємо, не так давно "Апостроф" писав про конфлікт між головою Генпрокуратури Юрієм Луценком і його заступником, антикорупційним прокурором Назаром Холодницьким.