RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Багато роботи: стало відомо, як Україні зблизитися з НАТО

Хорошим способом зближення з НАТО для України є виконання Річної національної програми співробітництва з альянсом.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив нідерландський дипломат, який з 2015 року керує Офісом зв'язку НАТО в Україні Александер Вінніков.

"Річна національна програма є для України цінним способом зблизитися з альянсом. Вона справді структурована так само, як і план дій щодо членства, бо включає політичні, економічні, безпекові, правові та інші реформи, які необхідні країні, щоби досягнути стандартів, необхідних для потенційних членів", - говорить він.

Також Вінніков зазначає, що Україна не в повній мірі використала потенціал цієї програми для зближення з альянсом, але все ж докладає більше зусиль для її реалізації.

"Ми підтримуємо продовження цього процесу та навіть робимо свій внесок у збільшення потенціалу тих українських держслужбовців, які працюють над РНП, підвищуючи їхню кваліфікацію, щоби вони розробляли якіснішу програму, яка буде стратегічною та вимірюваною. Це, на мою думку, для України є хорошим засобом стати ближчою до альянсу, чого вона й хоче", - заявляє дипломат.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю на "Апострофі": Є спосіб для України стати ближчою до НАТО - голова офісу альянсу в Києві.