RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​"Наш край" закликав для уникнення трагедій перевірити безпеку усіх дитячих таборів

Партія “Наш край” закликає Кабмін перевірити всі дитячі заклади відпочинку та оздоровлення перед початком літніх канікул.

За словами співголови партії Олександра Мазурчака, сьогодні уряд не контролює якість та безпеку дитячого відпочинку і оздоровлення.

“В Україні понад 17 тисяч дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, які готуються прийняти дітей з початком літніх канікул. Але рівень безпеки у цих закладах – нікому не відомий. Батьки не впевнені щодо готовності таборів з питань з пожежної безпеки, якості харчування, наявність медичних працівників, рівня підготовки персоналу, стану водоймищ, наявності рятувальників та низки інших питань, від яких залежить життя та здоров’я їхніх дітей. Уряд має перевірити готовність до літа дитячих таборів”, – зазначив Мазурчак.

Він підкреслив, що міністри мають нести кримінальну, а не політичну відповідальність за збереження здоров’я українських дітей.

“Розслідування минулорічної трагедії в одеському таборі “Вікторія”, коли під час пожежі загинуло троє дітей, показало, що ніхто із чиновників будь-якого рангу не був притягнутий до відповідальності та “система” вкотре знайшла “цапа-відбувайла”. Ми вимагаємо, щоб під кожним документом щодо безпеки дитячих закладів підписувалися посадовці найвищих рангів, а не вихователі”, – наголосив він.

Співголова партії «Наш край» зазначив, що хоч влада так і спромоглась за багато років збудувати сучасну мережу закладів для дитячого оздоровлення, вона зобов’язана гарантувати безпеку у них.

“Напередодні літніх канікул уряд має перевірити, як відпочиватимуть наші діти”, -підсумував Мазурчак.

Як відомо, в Україні діють понад 17 тис. дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. 16 вересня 2017-го в Одесі загорівся один із корпусів дитячого табору «Вікторія» – троє дітей загинуло.

19 липня 2017 року 30 дітей отруїлися в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Лазурний» в Бердянську Запорізької області.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика