RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Потрібен серйозний привід: з'явився свіжий прогноз щодо масштабного вторгнення військ Путіна в Україну

Нове масштабне вторгнення російських військових в Україну може відбутися тільки в тому випадку, якщо Кремль знайде для цього вагому причину.

Про це "Апострофу" розповів військовий експерт Олексій Арестович.

За його словами, на даний момент Росія не має можливості влаштувати серйозне загострення військових дій на Донбасі силами бойовиків, а вторгнення регулярних військ Кремлю невигідно.

"По-перше, так звані, "армійські корпуси" ДНР і ЛНР ніякі бойові дії загострити не можуть - там некомплект 50%. Щоб загострити ситуацію, потрібно вводити російські війська. Добре, введуть. А яка мета у цих військ? Ну відіжмуть вони якесь селище або перехрестя доріг. Всі розвідки світу зафіксують цей факт, а народ згуртується навколо Порошенка як навколо верховного головнокомандувача, бо війна і діватися просто нікуди. Тому потрібно бути ідіотами, щоб на місці росіян зараз посилити бойові дії", - пояснює Арестович.

При цьому експерт відзначає, що Москві вигідно підтримувати напруженість на Донбасі, щоб в Україні говорили про смерть військових і звинувачували владу в неспроможності.

"Остання їхня опція - повномасштабне вторгнення в Україну або удар крилатими ракетами по наших об'єктах інфраструктури. Але для цього потрібен дуже серйозний привід. Інша справа, що піднімуть кількість обстрілів і заведуть на Донбас якихось курсантів для складання іспитів. Проте росіяни і так роблять це щороку і це ніяк не пов'язано з чемпіонатом світу", - упевнений Арестович.

Більше про ймовірність загострення ситуації на сході України читайте в матеріалі "Апострофа": Донбасу загрожує небезпечний сценарій: приблизні дати вже відомі.