RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Названо три головні цілі Путіна в Україні

На сьогоднішній день у президента Російської Федерації Володимира Путіна є три цілі в Україні.

Про це "Апострофу" заявив військовий експерт і блогер Олексій Арестович.

За його словами, Путін однозначно буде намагатися проштовхнути свого кандидата на виборах в Україні. Тут у нього три завдання.

"Перше - провести свого президента. Припустимо, не вийде, тоді друге завдання - не важливо, хто буде президентом, треба його посварити з парламентом. І це цілком здійсненне завдання. І третє завдання - якщо не вдасться прямо посварити парламент з президентом, тоді їм потрібно провести достатню кількість партій-спойлерів, щоб неможливо було зробити коаліцію з істотних питань, пов'язаних зі змінами до Конституції, наприклад, прописування вступу в ЄС і НАТО як офіційної доктрини держави, голосуванням за пакет євроатлантичних реформ. І ось ті невеликі групи по 5-10 депутатів, від яких буде критично залежати прийняття тих чи інших реформ, легко перекуповуються", - зазначив Арестович.

Він уточнив, що виконання будь-якого з цих трьох завдань задовольняє Путіна. Навіть якщо президент проукраїнський і парламент у цілому проукраїнський, там наявна велика кількість, м'яко кажучи, ватних сил.

"Для нього це буде перемогою. Це зробити не складно, тому що настрої в Україні дуже сильно на користь російської вулиці. І навіть українська патріотична частина не любить нинішню владу. Це те, що і потрібно для Путіна, тому що не треба буде летіти літаками, стріляти ракетами і так далі", - підсумував експерт.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін не піде на Україну новою війною, але є велика небезпека.