RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Удар по всій країні: в Україні пояснили, навіщо військам Путіна атакувати Маріуполь

Атака російський військ на Маріуполь може не тільки реалізувати план президента РФ Володимира Путіна щодо отримання сухопутного коридору в окупований Крим, а й сильно вдарити по економіці всієї України.

Таку думку "Апострофу" озвучили експерти.

Так, військовий експерт, заступник директора з міжнародних питань Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Михайло Самусь зазначив, що Кримським міст не вирішив проблеми півострова і Кремль не виключає ідею отримання сухопутного коридору в Крим.

"Екологічна, сільськогосподарська та економічна ситуації в Криму погіршуються, незважаючи на Кримський міст. Плюс, проблеми з водою. Тому для Росії не знято питання про створення сухопутного коридору в Крим", - говорить він.

У свою чергу аналітик Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич зазначає, що атака Маріуполя завдасть серйозного удару по українській економіці, в чому і зацікавлена Москва.

"На сьогоднішній день Маріуполь важливий з точки зору економічного функціонування регіону. На ньому частково зав'язаний експорт металу і зернових, відповідно позбавлення України ще одного порту б'є по всій економіці країни", - пояснив він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Танкові кулаки та авіація: як Росія може атакувати Маріуполь.