RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Росія готується задушити Україну: розкрито деталі

Росія не має наміру проводити наземне вторгнення в Україну, оскільки впроваджує план удушення Донбасу.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив президент Джеймстаунського фонду у Вашингтоні Глен Ховард.

Говорячи про ситуацію з блокадою Росією Азовсокого моря, він зазначив, що все "дуже серйозно".

"Я вважаю, що ситуація - дуже серйозна. Україна вже втратила Крим і зараз ризикує повністю втратити контроль над Азовським морем - я маю на увазі не військові, а комерційні втрати. Якщо Україна залишиться без торгівлі сталлю з Маріуполя, це стане "землетрусом" для економічної системи Донбасу. Це дуже серйозно", - сказав він.

Експерт зазначає, що такий розвиток подій можна було спрогнозувати, але українська влада чомусь не діяла.

"Навіть десятирічний хлопчик, який грає в шахи, міг передбачити, що, побудувавши Керченський міст, Росія постарається закрити протоку. І що далі буде з українськими кораблями, торгівлею через Азовське море?! Я називаю це "стратегією удава". Україна в ситуації з Азовським морем і Керченською протокою виявилася в положенні жертви, яку повільно вбивають", - вважає експерт.

Він зазначає, що Росія потихеньку реалізовує стратегію сухопутного коридору.

"Із закриттям Керченської протоки або торгівля в Азовському морі помре, або Україна повинна буде воювати. Міністерство оборони, військові і навіть президент України цього не розуміють. А Україні потрібна морська стратегія - як використати ситуацію проти Росії ... Це очевидна проблема: держава не має ніякої стратегії з приводу цієї ситуації", - обурений Ховард.

Він підкреслює: "якщо Маріуполь перестане експортувати сталь через блокаду і піратства на морі, торгівля швидко помре".

"І якщо Маріуполь не зможе існувати як порт, Україна втратить найважливішу частину економічної системи Донбасу ..." - переконаний Ховард.

При цьому він підкреслює, що Росія не готує сухопутне вторгнення, оскільки вона "діє розумніше".

"Думаєте, вони готують вторгнення зараз? Ні. Як я вже сказав, їхня стратегія - удушення. Вони намагаються задушити вашу комерційну торгівлю на море. Без цього помре економічна система Донбасу. Неможливо замінити танкери поставками залізницею. Не можу навіть уявити, як цього можна не розуміти ", - резюмував він.

Подробиці читайте в матеріалі "Апострофа": Україна показує США, що не хоче захищати свою територію - американський експерт.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: