RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Директор Держбюро розслідувань відмовився призначити 27 затверджених кандидатів: їх підозрюють у зраді

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба відмовився призначати рекомендованих комісією 27 кандидатів на керівні посади в ГБР, оскільки в липні зовнішня комісія знищила результати поліграфа кандидатів.

Про це він повідомив на брифінгу, передає lb.ua.

За словами директора ГБР, деякі кандидати є фігурантами кримінальних розслідувань. Зокрема, одного з кандидатів підозрюють в державній зраді, іншого - в легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом, третій - тісно спілкується з представниками найманців РФ, ще два кандидата є кумами.

"Про майно кандидатів, про гектари землі, про їхню причетність або непричетність до незаконного отримання коштів повинно дати відповідь НАПК. Відповідь на всі ці питання ми могли почути в результатах поліграфа", - сказав Труба і додав, що не може прийняти рішення про призначення кандидатів без результатів поліграфа.

"Після конкурсу зовнішня комісія повинна була передати документи кандидатів та результати проходження поліграфа ... Комісія на засіданні прийняла дивне, нелогічне, протиправне рішення про знищення результатів поліграфа", - сказав директор ГБР, передає Українська правда.

За його словами, зовнішня комісія не понесе ніякої відповідальності за це.

"Я тричі звертався до комісії, щоб отримати результати поліграфа або хоча б акт про знищення його результатів, але в комісії мені відмовили", - розповів Труба.

Він зазначив, що матеріали на кандидатів зберігаються 5 років.

Директор ГБР також повідомив, що призначить заступників територіальних підрозділів та виконуючих обов'язки керівників підрозділів центрального апарату і додав, що в бюро вже прийняли перших 50 чоловік.

Як повідомляв "Апостроф", зовнішня конкурсна комісія 18 липня представила відібраних кандидатів на 27 посад у ДБР. Серед них – директори територіальних і внутрішніх управлінь. У цьому списку виявилося багато одіозних особистостей, яких пов'язують як з нинішньою владою, так і з кримінальними авторитетами.