RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Не треба розраховувати на смерть Путіна: українцям дали ряд важливих порад і вказали на слабке місце

Загострення ситуації в Азовському морі з боку Росії показало, що Україна не має важелів для протистояння агресії, що виникла.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів координатор групи "Інформаційний опір", нардеп ДмитроТимчук.

"Ситуація з Азовським морем показала нашу слабкість. Незважаючи на те, що ми не перший рік маємо справу з гібридною агресією, у нас немає стратегії протидії їй. Ми все одно діємо ситуативно: тут спалахнуло - і ми біжимо гасити. Азовське море - найяскравіший приклад", - впевнений він.

На думку експерта, перед Україною зараз стоять два головні завдання - зміцнення арміїі та подальше просування політики санкцій проти Росії у співпраці з західними партнерами.

"Як бачимо, протягом довгого терміну, з 2014 року, поки працювали санкції і енергоносії були дешевше, ніж навіть зараз, Росія, тим не менш, чудово вижила. Вона розбудовує свою економіку з урахуванням нових реалій. Нехай з неї не вийде новий Радянський Союз, хоча б через те, що вона не може існувати без західних технологій, але на даному етапі я б не сказав, що вони завтра склеять ласти, російська економіка піде в колапс, Путін застрелиться і все буде добре. Нам на це не треба розраховувати. Ми повинні розраховувати на те, що у нас є два завдання. Перше - зміцнення своєї армії, всієї сфери національної безпеки і оборони і, в будь-якому випадку, підготовка до широкомасштабної агресії з боку РФ. Яким малоймовірним не був би цей сценарій, але він є найбільшою загрозою для нас у військовому плані. Друге - планомірна робота з нашими західними партнерами і міжнародними організаціями з просування політики санкцій надалі, судові позови проти РФ і так далі", - уточнив Тимчук.

Детальніше про політику Путіна в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Путін міг вільно захопити Київ, але не зробив цього з однієї причини - Дмитро Тимчук.