RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Втручання у вибори: екс-генсек НАТО допоможе моніторити ситуацію в Україні

Робоча група з питань українських виборів транснаціонального комітету буде моніторити втручання у вибори в Україні.

Про це заявив экс-генеральним секретарем НАТО Андерс Фог Расмуссен на 15-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES).

"Сьогодні в усьому демократичному світі цей виклик (руйнування довіри до демократичних інститутів) є дуже серйозним. Саме тому я створив транснаціональний комітет по боротьбі за чесні вибори. Ми хотіли б співпрацювати з бізнесом, політиками і ЗМІ по обидві сторони Атлантики, щоб знайти нові рішення", - сказав він.

Екс-генсек НАТО нагадав, що в країнах Заходу, включаючи Україну, на термін до 2020 року заплановано проведення близько 20 виборчих кампаній.

"Сьогодні ми оголосили, що наша робоча група з питань українських виборів буде моніторити втручання у вибори в Україні. Ми будемо пропонувати практичні рішення для цих проблем. Але найсерйозніша вакцина від такого впливу - це усвідомлення громадянами, що необхідно критично сприймати все що бачиш і перевіряти факти", - резюмував він.

Як повідомляв "Апостроф", мер Києва Віталій Кличко не збирається балотуватися в якості кандидата на президентських виборах в Україні в 2019 році.