RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Стало відомо, хто натиснув на Раду в питанні голосування за українізацію

Верховна Рада змогла прийняти за основу закон про українську мову, зокрема, завдяки принциповій позиції лідера Радикальної партії Олега Ляшка.

Таку думку висловив політичний експерт Мар'ян Ощановський, пише "Інформатор".

"Як ми бачили, мовний законопроект був проголосований не з першого разу. Його кілька разів провалювали депутати Блоку Петра Порошенка. На практиці виявилося, що частину президентської фракції не надто цікавить розвиток української мови", - зазначив експерт.

На його думку, ситуацію на користь закону вдалося переломити Олегу Ляшко.

"Якби не наполегливість глави Радикальної партії продовжити розгляд законопроекту і його нищівна критика на адресу Порошенка щодо подвійних стандартів, думаю, депутати так і розійшлися б, не проголосувавши за мовний закон. Ляшко в даній ситуації показав себе, як ідейний захисник української мови", - зазначив він.

Як відомо, 4 жовтня Верховна Рада України прийняла проект закону №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Серед авторів законопроекту значаться народні депутати Микола Княжицький ( "Народний фронт"), Ірина Подоляк ("Самопоміч"), Марія Матіос (позафракційна), Андрій Лозовий (РПЛ).

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика