RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Рада провалила скасування недоторканності з двох нардепів: мережа відреагувала жорстко

У вівторок, 16 жовтня, Верховна Рада не підтримала подання генпрокурора Юрія Луценка на зняття депутатської недоторканності з членів фракції Опозиційний блок Олександра Вілкула та Дмитра Колесникова. За ці подання проголосували відповідно 137 і 163 народних депутата.

Генпрокурор Юрій Луценко стверджує, в 2011 році Олександр Вілкул, перебуваючи на посаді голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації, використовуючи службове становище, незаконно передав землі колективної власності в користування Орджонікідзевського ГЗК під розробку кар'єру та приватній фірмі "АРТ ЛЕНД". Таким чином своїми діями Вілкул завдав державі шкоди на більш ніж 5 мільйонів гривень, а також знищив частину землі сільськогосподарського призначення.

У свою чергу Колесникову інкримінують те, що перебуваючи на посаді голови Агентства держмайна України, він, зловживаючи службовим становищем, здійснив певні дії, в результаті чого стало можливим відчуження об'єктів нерухомості.

На таке рішення парламенту в мережі відреагували жорстко. Так, нардеп від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм допустив, що таким чином парламент готується до п'ятої річниці Євромайдану.

"Тим часом Верховна Рада активно готується до п'ятої річниці Євромайдану. Сьогодні парламент відмовився зняти недоторканність з двох депутатів Опозиційного блоку, підозрюваних у вчиненні правопорушень, передбачених Кримінальним кодексом. У середньому крім колишніх "регіоналів" за постанову НЕ голосували: 30% членів БПП, 45% членів "Народного фронту", 55% членів Радикальної партії Олега Ляшка, 75% членів "Батьківщини", - написав нардеп.

При цьому він зазначив, що всі ці нардеп "вже років 15 рвуть на собі сорочки, вимагаючи скасування інституції депутатської недоторканності".

Користувачі мережі також висловили своє обурення.

"Прогнилий парламент, що вже поробиш. Це прогнозовано. Це якщо конкретно по факту. Повне перезавантаження потрібне як повітря, на виборах! Головне відкинути амбіції і об'єднатися!" - пишуть громадяни в соцмережах.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в СБУ розповіли про невдалого головного сепаратиста Бессарабії, який сидить в Раді.