RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Путін влаштував спецоперацію проти Трампа: відомий журналіст розкрив деталі

Президент Росії Володимир Путін готує проти глави США Дональда Трампа підлу провокацію, в якій буде замішане спірне питання приналежності Курильських островів.

Про це повідомив український журналіст і публіцист Віталій Портников.

"Це - спецоперація, банальна спецоперація в дусі Путіна. Путін добре знає, яке важливе значення для Сіндзо Абе - як і для будь-якого іншого японського політика - має повернення островів. І він використовує тему повернення островів для того, щоб змусити Абе зробити якомога більше заяв, які могли б кинути тінь недовіри на японсько-американські відносини і розлютити Трампа. Ось, власне, і все, що йому потрібно. Тобто суть інформації в тому, що Абе нібито дав обіцянку не розміщувати на Курилах американські військові бази", - каже він.

За його словами, Путін розраховує на те, що президент США не буде розбиратися в суті питання, а "подивиться телевізор".

"Питання в тому, який висновок з цього пінг-понгу зробить Трамп, який не читає доповідних записок, а дивиться телевізор, по якому обов'язково прозвучить новина про "обіцянку" Абе. Якщо Трамп почує цю новину і образиться на Абе, якщо японській стороні доведеться довго і нудно виправдовуватися перед американцями і пояснювати, навіщо це все - значить, у Путіна все вийшло. Якщо Трамп нічого не помітить - значить, Путін продовжить працювати з Абе під час наступних зустрічей, щоб домогтися аналогічних заяв. Але ніякої половини островів він нікому неотдасть і ніхто половину островів у нього не візьме. І ніякий мирний договір підписаний не буде. До повної відмови однієї зі сторін від Курильських островів нічого не зміниться", - додає Портников.

Як повідомляв "Апостроф", в Росії запропонували віддати Україні замість Криму кілька островів.