RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Загострення на Донбасі: у Франції стривожили прогнозом по Україні на 2019 рік

У 2019 році агресія з боку Росії проти України може стати ще більш жорсткою і відкритою, що призведе до появи нових атак, застосуванню нової зброї та загостренню ситуації на Донбасі.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив керівник паризького Центру вивчення та аналізу політичної діяльності (CERAP) Ніколя Тензер.

"Думаю, перший ризик - це більш жорстка поведінка Росії, яка буде створювати небезпеку для всієї Європи. Перш за все, звичайно, Україні, тому що війна може загостритися відкрито, як ми побачили в Азовському морі. Це можуть бути також нові атаки на Донбасі, нова зброя. І Євросоюз і, ймовірно, США можуть відповісти слабо. Це основний ризик, тому що він може по-справжньому дестабілізувати ситуацію. У цьому немає нічого нового, але Росія буде вважати, що може дестабілізувати Європу без якоїсь відповіді", - впевнений він.

Детальніше про основні ризики міжнародної політики в 2019 році, читайте в матеріалі "Апострофа": Загострення війни в Україні, підйом ультраправих і значні заворушення в Європі: прогноз французького політолога на 2019 рік.