RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Засудження в Австрії глави пропутінських сепаратистів: журналіст нагадав про подібну "секту" в Україні

Тюремний термін проросійської самозваної "президентки" Моніки Унгер в Австрії порівняли зі ставленням до аналогічних політиків і організацій в Україні.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише журналіст і блогер Денис Казанський.

"Прийшла новина про те, що в Австрії до 14 років засудили Моніку Унгер, яка очолювала місцеву підпільну організацію "Конфедерація Австрія". Ця організація проголосила нелегітимним чинну австрійську державу і її закони, а сама Моніка Унгер навіть нібито зверталася за допомогою до Путіна. Почитав трохи про цю "Конфедерацію". Вона фактично намагалася підмінити собою офіційні структури Австрії. Видавала власні документи, автомобільні номери, а громадян Австрії оголошувала "суверенними людьми", які не зобов'язані підкорятися державі", - пише Казанський.

На його думку, все це схоже на українські "територіальні громади", рух, який просувається за підтримки Віктора Медведчука і його "Українського вибору".

"Про ці громади вже чимало написано, наприклад, добре відома стаття нині покійної Каті Гандзюк "Медведчук криється в деталях". Подібні організації також видають "паспорта корінних жителів України", власні автомобільні номери і реєструють підприємців, а офіційну владу вважають нелегітимною. Беруть участь в них часто люди з різних проросійських організацій і рухів", - зазначає журналіст.

Казанський вважає, що рішення австрійського суду по своїх "конфедератах" є хорошим прикладом турботи держави про безпеку і спокій громадян.

"У нас же, навіть не дивлячись на всі трагічні події останніх років і десять тисяч загублених життів, натхненник подібного антидержавного руху займається скупкою телеканалів, політичних партій і рухає в президенти свого кандидата. А десятки інших депутатів, чиновників і співробітників МВС, які відкрито сприяли незаконним збройним формуванням в 2014-му році, навіть не були звільнені, і спокійно продовжують працювати", - обурюється Казанський.

Нагадаємо, докладніше про появу Віктора Медведчука в публічній політиці читайте в матеріалі "Апострофа": Операція "Мефістофель": кому потрібен дутий Медведчук.