RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Здрасьтє, здрасьтє: про що Янукович говорив у Москві, повне відео і головні тези

У середу, 6 лютого, президент-втікач Віктор Янукович провів прес-конференцію в Москві.

Вона тривала майже півтори години і була досить порожньою за змістом.

Очікувалося, що Янукович буде говорити про вирок, винесений Оболонським судом Києва, але на прес-конференції більше обговорювали "проблеми" України і майбутні вибори. Читайте головні тези, а також дивіться повне відео прес-конференції.

13:06 Янукович заявив, що кілька днів тому повернувся в Росію після лікування. Згодом розповів, як отримав травму. Тенісний корт був мокрий. Він послизнувся. Упав. Втратив свідомість. Отямився - гіпс. Ну майже

13:12 Президент-втікач продовжує називати революцію 2014 року переворотом і розповідає про те, що останні п'ять років в Україні - "найчорніші в історії незалежної держави".

13:15 Народ України збіднів, ситуація погана, влада не хоче миру.

"Україна стала осередком війни і нестабільності, які поширюються на інші держави", - говорить Янукович.

Мимовільними учасниками цього, на думку президента-втікача, стали США, ЄС і "звичайно ж, Росія".

Наразі від Януковича не чути нічого нового.

13:17 Виявляється, з 2014 року 6 мільйонів українців виїхали за кордон шукати кращої долі.

13:20 Янукович каже, що його адвокати готують розслідування злочинів на Майдані, а також мають намір відповісти на питання, хто винен в здачі Криму.

13:24 "В середньому близько 90% українців" не вірять в чесність суду проти Януковича. Нібито це було не раз доведено на ТБ. Такі новини від Януковича.

13:27 Розстріл людей на Майдані організували ... представники опозиції. Всім керував нинішній глава Верховної Ради Андрій Парубій та "Пашинський там бігав з автоматиком". Нічого нового, слухаємо далі.

13:31 Янукович каже, що теж не завжди був згоден з кумом Путіна Віктором Медведчуком, але не влаштовував на нього гоніння. Питали Віктора Федоровича про те, як він ставиться до заяви про те, що український спецназ вивезе його силою з Ростова. Ось так.

13:37 Мир в Україні і професіонали з людським принципами, що відчувають біль людей ... Потрібно робити так, як робила п'ять років діюча влада, але навпаки. І не розділяти людей. Приблизно такий секрет успіху для України бачить Януковіч. Сильно.

13:44 Третє згадка кума Путіна Віктора Медведчука за останні 40 хвилин. Його чи то хочуть вбити, то чи усунути від політичного життя в Україні. Янукович каже, що щось чув про команду з 12 осіб, які щось повинні зробити. Порошенко вибори чесно не виграє - ось.

13:48 "Я Петра Порошенка знаю давно чи добре", - сказав Янукович. Далі про президента України нічого хорошого. Жадібний, брехливий ...

Янукович не вірить, що у Порошенка є якісь шанси на виборах.

13:50 Український журналіст Роман Цимбалюк сказав, що радий бачити Януковича і запитав, враховуючи, що він повторює тези Путіна, чи не в полоні він випадково в Росії?

Янукович почав здалеку, пожартувавши: "Знаєте, як каже прокурор: радий вас бачити без петлі на шиї". Потім сказав, що він не у полоні і його наче й не розшукує Інтерпол.

Про переговори з країнами ЄС, які обіцяли йому мир на Майдані: "мене кинули як лоха".

14:05 "Крим український", - сказав відверто Янукович, але одумався і повторив фразу з питальною інформацією. Він каже, що влада не повинна була закривати закордонні дільниці. Зокрема, в Криму потрібно дати людям право проголосувати. А Ростов, за словами Януковича, взагалі українське місто: іду, каже Федорович, і здається, що я в Донецьку.

"Здрасьтє, здрасьтє, здрасьтє, здрасьтє", - навів Янукович докази.

Каже, що там багато всякого наслухався. Ну хоч не побили.

14:12 Янукович пропонує Порошенко обмін полоненими всіх на всіх. Скаржиться, що у Порошенка складні і незрозумілі афоризми про холодне перемир'я. Готовий обговорити обмін з Путіним.

14:18 Як встановити мир на Донбасі: Порошенко потрібно сідати за стіл переговорів і говорити з Донбасом. Хто б міг подумати ...

Янукович також згадує, що в 2014 році сідав з опозицією за стіл переговорів, хоча йому радили "надіти рукавички й черевики, і поламати їм хребти".

14:29 Про можливість нового Майдану в Україні: "не хочу наврочити". В Україні все брехня і ненависть, а "потрібна любов, закони божі, і божа благодать". Бажано для всіх-всіх-всіх.

14:33 Янукович не протримався на прес-конференції навіть півтори години.

Підсумки такі: Суд, який його засудив - цирк і нелегітимність; вбивства на Майдані влаштувала опозиція, вона ж здала Крим; Медведчука ображають даремно, хоча він і не завжди правий; Порошенко вибори не виграє, а хто виграє - невідомо; Янукович готовий виступити гарантом обміну полоненими в форматі всіх на всіх; Україні потрібен мир, любов і божа благодать, а Порошенко жадібний і брехливий ...

Примітно, що Янукович фактично не відповів на запитання, кого готовий підтримати на виборах в Україні.

Нагадаємо, 24 січня районний суд Києва заочно засудив екс-президента Віктора Януковича до 13 років в'язниці.

Як повідомляв "Апостроф", у справі Януковича забули про один важливий момент, який стосується не тільки державної зради екс-гаранта як такої, а й великої кількості економічних злочинів, про які чомусь забули.

Детальніше про найважливіші події політичного життя України, читайте в матеріалі "Апострофа": Фінал суду над Януковичем: довгий процес завершився "вчасно".