RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 42.05
  • НБУ:EUR 38.90
НБУ:USD  42.05
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Україна під вибори відправить цікавого посланника на переговори в США: що відомо

Міністр МВС Арсен Аваков відправиться в США для неформальних зустрічей з американським керівництвом - для обговорення, перш за все, питання забезпечення чесних і вільних президентських виборів.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Виглядає дещо дивним той факт, що таке серйозне питання летить обговорювати міністр внутрішніх справ, а не іноземних. Але, як розповідають знайомі з ситуацією джерела, конференція - лише привід для візиту за океан.

Летить Аваков в Штати не заради дискусій про Донбас, адже до завершення виборчого циклу ніяких серйозних кроків щодо врегулювання конфлікту ніхто робити не буде. Аваков відправиться в США для неформальних зустрічей з американським керівництвом - для обговорення, перш за все, питання забезпечення чесних і вільних президентських виборів, і свого бачення боротьби з фальсифікаціями, про які зараз не говорить тільки ледачий.

"Американці хочуть, щоб Аваков не грався з ким-небудь з кандидатів, а як глава МВС забезпечив чесні вибори", - поділилося джерело "Апострофа" в дипломатичних колах.

"Якщо вибори пройдуть під егідою закону, значить США не прогадали, зробивши ставку на Україну. Якщо ж ні, то від цього виграє Росія і Володимир Путін, який неодноразово говорив, що Україна - це навіть не країна", - розповів інший співрозмовник видання на правах анонімності.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Сірий кардинал: навіщо Аваков американцям і як він може вплинути на вибори.