RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Правозахисний рух "Сила права" заявив про підтримку Тимошенко

Юлія Тимошенко як президент зможе відстояти мир на українських умовах і забезпечити відшкодування збитків, завданих внаслідок агресії Російської Федерації.

Про це на прес-конференції заявив лідер Всеукраїнського громадського руху "Сила права" Андрій Сенченко.

"Ми підтримуємо кандидата в президенти України Юлію Тимошенко і всією нашою командою наполегливо працюватимемо, щоб нарешті був обраний відповідальний глава держави, який розуміє, що країну треба захищати і йти в наступ на всіх фронтах: на дипломатичному, юридичному, економічному", – сказав він.

Правозахисник наголосив, що всі спроби налагодити співпрацю з нинішньою владою розбилися об байдужість і нерозуміння чиновників. Сенченко вважає, що країну мусить очолити людина, за спиною якої "не офшорні скандали і не звинувачення в корупції на військових поставках, а бажання відстоювати національні інтереси на всіх рівнях".

"Ми підтримуємо людину, для якої є неможливою капітуляція перед державою-агресором, і яка чітко розуміє, що нашій країні потрібен мир на українських умовах, без територіальних чи політичних поступок Росії", – наголосив лідер організації.

Він додав, що громадський правозахисний рух "Сила права" має позитивний досвід співпраці з Тимошенко: разом з її воєнним кабінетом було зірвано кілька корупційних оборудок нинішнього головнокомандувача.

"Президент двічі намагався протиснути руками військових державне оборонне замовлення на 10 ракетних катерів "Лань" – кожен за ціною 3 млрд 800 млн грн, а це 140 млн дол. Аналогічний ракетний шведський катер коштує (для порівняння) 20 млн дол." – уточнив Сенченко, додавши, що на завищенні ціни в 4 рази на 10 катерах планували заробити 1 млрд 200 млн дол.

Він зазначив, що разом із Тимошенко "Сила права" прагне досягти суспільно-державного партнерства у реалізації програми притягнення до відповідальності Росії як держави-агресора і стягнення з неї шкоди, нанесеної громадянам, бізнесу та українській державі.

Завдяки підтримці "Сили права" вже є понад 1000 судових рішень, які юридично довели факт російської агресії. Проте чинна влада, стверджує Сенченко, не зацікавлена у використанні таких аргументів і не спромоглася порахувати збитки.
Правозахисники також порахували: якщо 2 млн постраждалих українських громадян звернуться до суду за відшкодуванням збитків, завданих РФ, загальна їх сума перевищуватиме 100 млрд євро.

Всеукраїнський громадський рух розраховує і на потужну дипломатичну підтримку Тимошенко для можливості арешту активів РФ і повернення збитків українцям.