RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Відсторонення прокурора і слід ФСБ: опубліковано повне відео засідання в Раді по військовому скандалу

У зв'язку зі скандалом в оборонному секторі керівник САП Назар Холодницький відсторонив старшого прокурора, а ФСБ РФ перекрила контрабандні канали поставок запчастин на українські оборонні підприємства.

Про це повідомляє інформаційне агентство "Укрінформ".

"Я не дам спуску цим матеріалам. Я прийняв рішення відсторонити старшого прокурора групи прокурорів від проведення процесуального керівництва через фактично провал в процесуальному керівництві в цьому виробництві", - заявив Холодницький.

Нагадаємо, 11 березня в четвертій частині журналістського розслідування "Bihus.info" йшлося про те, що працівники Служби безпеки, Військової прокуратури, Державної фіскальної служби і Національного антикорупційного бюро допомагали засновнику ТОВ "Оптімумспецдеталь" Андрію Рогозі вирішувати різні проблемні питання.

Крім цього, як повідомляє "Укрінформ", на розширеному засіданні Тимчасової слідчої комісії парламенту, створеної після виходу програм журналістських розслідувань BIHUS.info про факти корупції в сфері оборони, генпрокурор Юрій Луценко зробив заяву про перекриття каналів контрабанди в Росії.

За його словами, ФСБ Російської Федерації перекрила контрабандні канали поставок запчастин на українські оборонні підприємства.

"Просити вже пізно, тому що ФСБ минулого тижня перекрила всі, принаймні поки що відомі, схеми перевезень", - сказав він.

Луценко додав, що зараз державний концерн "Укроборонпром" не має інших шляхів покупки окремих деталей до військової техніки.

"Мова йде про унікальні вузли і деталі, виробництво яких навіть в Радянському Союзі коштувало десятків років, а я, як головний інженер військового заводу, щось розумію в підготовці виробництва", - зазначив генпрокурор.

Луценко також підкреслив, що деякі новітні українські ракети середнього радіусу дальності були зроблені в тому числі з деталей, які були закуплені в Росії контрабандним шляхом.

"Той, хто надягає камуфляж і кричить про необхідність знищення страшних схем завезення з Росії вузлів і деталей, скажу: новітні українські ракети середнього радіусу дальності зроблені в тому числі завдяки тому, що" Укроборонпром "закупив за подібною схемою частину необхідних виробів", - розповів він.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі гнівно відреагували на фінальну частину розслідування скандалу з розкраданням в "Укроборонпрому",