RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Всі президенти так перемагали: з'явилося цікаве пояснення результату Зеленського на виборах

Коли шоумен Володимир Зеленський оголосив про свою готовність взяти участь в президентських виборах, його рейтинг почав стрімко зростати.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів журналіст і публіцист Віталій Портніков.

За його словами, результати першого туру виборів президента України - передбачувані.

"Це був очевидний факт, і в якийсь момент стало ясно, що він (Зеленський - ред.) обов'язково буде в другому турі... Більш того, я не бачу в цьому нічого нового за останні 25 років. Кожен український президент, який перемагав з 1994 року, перемагав саме так, як зараз перемагає Зеленський", - заявив Портніков.

Також він пояснив, чому так вийшло, адже Зеленський в політиці нова людина.

"Так, але згадаємо 1994 рік, коли Леонід Кучма був для свого електорату теж новою людиною в політиці. Так, він був кілька місяців прем'єр-міністром, але тоді політика була іншою. Тоді під політиками мали на увазі партійних функціонерів. І тодішній його опонент Леонід Кравчук був колишнім секретарем ЦК в Україні. А Кучма був колишнім директором заводу. Так, Кучма намагався провести реформи, але це була не сутність його політичної кар'єри. Все ж виборці його сприймали як колишнього директора, який, звичайно, як директор, знає, як управляти країною", - розповів журналіст.

Крім цього, він зазначив, що через 10 років, коли в Україні змінився президент, саме таке було ставлення до Віктора Ющенка.

"Так, він не був новою людиною в політиці, але багато хто з виборців сприймали його як людину, здатну вирішити їх соціальні проблеми перш за все. Чому? Тому що він був першим прем'єром, при якому почали регулярно виплачувати бюджетні зарплати і пенсії. До Ющенка цього просто не було, тому що ми знаходилися в ситуації досить серйозної кризи. Про це вже мало хто пам'ятає. І для багатьох людей Ющенко був президентом націонал-демократичної програми, як зараз Порошенко. Але Ющенко таким став, коли був обраний президентом", - пояснив Портніков.

Він додав, що на момент обрання Ющенко грав ту ж гру, в яку сьогодні грає Зеленський - очищення від корупції, нові люди, нові сили, відсутність соціальних ліфтів. Журналіст підсумував: "Таким був Кучма в 1994 році, таким був Ющенко в 2004 році. І в 2014 році була абсолютно така ж ситуація".

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Українці вибирають не президента, а чарівника - Віталій Портніков".