RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Передумали: в ООН пішли назустріч Україні щодо скандального указу Путіна

25 квітня відбудеться засідання Ради Безпеки ООН для обговорення указу президента Росії Володимира Путіна про спрощений порядок видачі паспортів РФ для жителів окупованих частин Донецької і Луганської областей.

Про це повідомляють на офіційному сайті Ради Безпеки ООН.

Засідання заплановано на четвер, 25 квітня, 22:00 за київським часом. Його трансляцію можна буде подивитися на офіційному сайті Ради безпеки ООН.

За даними інформагентства "Укрінформ", спікер Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко наголосив, що рішення РФ порушує Статут ООН, резолюцію РБ 2202 (2015) про схвалення Комплексу заходів з імплементації Мінських домовленостей, за яку голосувала і Росія, і власне самі домовленості.

Нагадаємо, що в зв'язку з ситуацією представник України в ООН Володимир Єльченко звернувся до Ради Безпеки ООН для розгляду указу РФ. Таке доручення дав президент України Петро Порошенко, який також засудив дії Кремля.

Однак спочатку скликати раду для обговорення підписаного Путіним закону про паспорти для жителів Донбасу не планували, але незабаром рішення поміняли.

Як повідомляв "Апостроф", президент Росії Володимир Путін висловився про свій закон, згідно з яким жителі окупованих частин Донецької і Луганської областей мають право на отримання в спрощеному порядку паспортів РФ.