RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Турист в єгипетському готелі: Порошенко відповів на висловлювання Зеленського

Президент України Петро Порошенко відповів на заяву новообраного глави держави Володимира Зеленського, зазначивши, що згоден на будь-яку дату його інавгурації.

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

Також Порошенко заявив про те, що до інавгурації залишається чинним главою держави і виконує свої обов'язки відповідно до Конституції.

"Україна - це не номер в єгипетському готелі, як здається пану Зеленському. Передача влади - це складний і відповідальний процес. І Петро Порошенко прагне здійснити його згідно із європейськими традиціями, так як це прийнято в демократичних країнах", - йдеться в повідомленні.

Також в АП зазначили, що Порошенко підтверджує своє запрошення Зеленському, озвучене ще 30 квітня - не чекаючи інавгурації, провести зустрічі для того, щоб обговорити найважливіші питання життєдіяльності країни, так само як і будь-які інші питання, пов'язані з передачею повноважень і відповідальності.

"Отже, в команді Петра Порошенко не сприймають ніяких претензій щодо нібито затягування інавгурації. У той же час вважають позитивним сам факт того, що обраний президент порушив, нарешті, монополію Ігоря Коломойського на публічне формування порядку денного нової влади і хоча б у чомусь продемонстрував свою позицію... Можливо навіть без консультацій з їхнім спільним адвокатом", - додали в прес-службі Адміністрації президента.

Нагадаємо, в США заінтригували візитом важливої делегації на інавгурацію президента Володимира Зеленського.

Як повідомляв "Апостроф", команда новообраного президента України Володимира Зеленського вже підготувала проект указу про розпуск Верховної Ради України.