RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Тимошенко заявила, що нова влада повинна захистити права переселенців і забезпечити їх житлом

Політика нової влади щодо тимчасово переміщених осіб повинна виходити з того, що всі громадяни України повинні бути рівними в своїх правах, тому необхідно відновити соціальні виплати, гарантувати переселенцям право голосу і забезпечити їх роботою і житлом.

Про це лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила під час прямого ефіру на телеканалі "Україна".

За її словами, новій владі потрібно відновити всі соціальні виплати, перш за все, виплату пенсій.

"Україна не може відмовлятися від своїх людей, навіть тих, які з якихось причин не змогли виїхати з окупованих територій. Тому що це все одно - українська земля", - пояснила лідер "Батьківщини".

Юлія Тимошенко обурилися тим, що переселенців позбавляють цивільних прав: "Як можна тільки за принципом, що вони приїхали з окупованого Донбасу, позбавити їх права голосу. Це дискримінація і порушення Конституції".

Третій напрям політики по переселенцях - надання їм роботи і житла. Політик зазначила, що в країні є велика кількість недобудованого житла, і згадала, що за її прем'єрства цей ресурс використовувався для вирішення соціальних проблем.

"Навіть під час кризи ми закладали фінансові ресурси, за низьку ціну викуповували недобудовані будинки, добудовували їх і віддавали людям", - підкреслила Тимошенко.