RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Є перспектива: експерт розповів, як Україні реагувати на доповідь Мюллера по Трампу

Україні важливо залишатися нейтральною і максимально реалізувати свої цілі в контексті розслідування щодо втручання росіян в американські президентські вибори і передбачуваної змови глави Білого Дому Дональда Трампа з Кремлем з метою перемоги на виборах.

Таку думку в колонці на "Апострофі" озвучив експерт з питань міжнародної політики та Близького Сходу "Українського інституту майбутнього" Ілля Куса.

"Що стосується України - нам головне не втручатися. З'явилися повідомлення, що ми злили компромат на Джо Байдена (американське видання Buzzfeed написало, що екс-генпрокурор України Віктор Шокін і діючий генпрокурор Юрій Луценко зливали компромат на демократа Джо Байдена через емігрантів з СРСР, бізнесменів і зараз громадян США Льва Парнаса і Ігоря Фурмана, - "Апостроф"). Такого робити не можна. Нам головне уникнути дзеркальної ситуації, яка була в 2016 році, коли ми необережно підтримали Клінтон, а потім переміг Трамп. Тоді ми опинилися в такій ситуації, коли не можемо нормально вибудовувати відносини зі Штатами", - упевнений він.

За його словами, Україна повинна будувати відносини з Трампом і взяти з нього максимум згідно нашим національним інтересам, які, правда, поки не оформлено інституційно і документально.

"Мова про три галузі, які є пріоритетними, - це оборона і безпека, санкції проти Росії і енергетика. Американці зацікавлені в нашому енергетичному ринку, особливо газовому, щоби вкласти інвестиції у видобуток газу в Україні. Якщо, звісно, наші захочуть, бо у нас 27 років певні люди сидять на потоках і не хочуть ними ділитися. Завести сюди великий американський капітал – це було б класно. Ми з ними співпрацюємо - наприклад, з питань ядерного палива з корпорацією Westinghouse", - додав експерт.

Детальніше про значимість доповіді Мюллера з розслідування відносно Трампа, читайте в матеріалі "Апострофа": Американські пристрасті Трампа з Мюллером: як реагувати Україні.