RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Зеленського описали, як будуть боротися з проросійською пропагандою

У команді президента Володимира Зеленського вважають, що Національній раді з питань телебачення і радіомовлення треба надати більше повноважень щодо можливостей обмеження діяльності медіа, які транслюють заборонений контент.

Про це в інтерв'ю LB.ua розповів радник президента і майбутній нардеп Микита Потураєв.

За його словами, такі можливості потрібні Нацраді для ефективної протидії пропаганді. У той же час, у медіа має бути право в той же день оскаржити рішення Нацради в суді, а також право на прискорену процедуру судового розгляду.

У відповідь на уточнюючі питання, Потураєв підтвердив, що Нацрада повинна мати право в будь-який момент без попереджень відключати, наприклад, телеканал, на якому транслюватиметься фільм Олівера Стоуна "Україна в огні".

"Це війна. Кожна людина в країні повинна чесно дати відповідь на питання: "Ми на війні чи ні"? Якщо відповідь ствердна, то треба воювати, а не здаватися, не сидіти в окопі, притиснувши там руки до голови", - заявив Потураєв.

У той же час, на його думку, Міністерство інформаційної політики слід ліквідувати, через його "повну недієздатність".

Нагадаємо, докладніше про інформаційну політику команди Володимира Зеленського читайте в матеріалі "Апострофа": Проти російської пропаганди ми будемо використовувати на Донбасі "потужну" зброю - кандидат від "Слуги народу".